IFK-MFF: OK men fel resultat

Så som matchen blev var resultatet rättvist. Men. Men hade MFF-tränare Uwe tagit ut bästa laget hade förmodligen MFF vunnit – så en ja, en tränarförlust med två poäng.

Jag tycker MFF skapade fler och bättre chanser. Dessvärre hamnade de bästa hos fel och målimpotenta spelare som Vindheim, Anders Christiansen och en alltför kall Antonsson. Alla tre borde gjort mål.
Varför Uwe chansade med en medioker Molins och Berget på topp kan visserligen bära frukt i sommar eller i höst men jag hade hellre spelet dem mot Falkenberg i nästa omgång istället för i en potentiell seriefinal. Liksom svage, formbegravde Vindheim. Hade Berget startat där och Antonsson-Rosenberg på topp hade man vunnit matchen.

Oscar Lewicki var återigen bäst på plan!

IFK Norrköping gjorde en helt OK match efter förutsättningarna. Målet var en av alla dessa markeringsmisstag som det gjorts så många av. Isak Pettersson räddade två poäng, Jordan Larsson såg emellanåt verkligt giftig åt men fick istället en totalt felaktig tredje varning och är avstängd mot Elfsborg borta.
Sedan mysteriet ”Totte” Nyman – nu varade han 66 minuter men såg halvskadad ut redan i första halvlek. Utan tvekan betyder han mycket, mer än det enda mål han nu gjort i serien. Kanske så mycket att han faktiskt spelar halvskadad – har annars svårt att förstå Jens Gustafssons coachning. Visst springer Totte Nyman mycket men inte så mycket att han inte ska kunna spela mer än 66 minuter efter att ha vilat en vecka. Men att starta med honom innebar kanske att Jens Gustafsson räddade en poäng åt IFK.

Bäst i IFK. Som vanligt Isak Pettersson, lite överraskande följt av Krogh Gerson.


About this entry