Ett mobbingoffer i Östersunds FK?

Det är mycket jag älskar med Östersund. Förutom själva klubben och dess historia. Jag njuter av att se nye Charlie Colkett slå perfekta 30- och 50-meterspassningar som ingen annan i allsvenskan. Jag ryser när jag ser Tekie gång på gång villa bort sina markeringsmotståndare genom att snurra runt sin egen axel och sedan skicka i väg en 40 meterspassning ut på kanten som medspelarna kan löpa in i – så de slipper stanna upp. Kommer Dino Islamovic till slut få sitt genombrott? Blir Sonko-Sundberg det backlås av internationell klass jag hoppats på i ganska många säsonger nu? Och hur blir det med Morrison och Aiesh – kan de infria gamla förväntningar och ta ett steg till i ÖFK? Plus att Sixten Mohlin gjorde en fin räddning på Yasins vänsterkanon nere vid vänstra stolpen och att Ludvig Fritzon bara är 23 år gammal.

Det är mycket som är spännande med Östersund men Isak Ssewankambo är det inte. Jo, nyförvärvet som är i sin tredje klubb på ett år löper förtjänstfullt längs kanten i det 3-2-3-1-system som CMore- kommentatorn först upptäcker i 80:e spelminuten. Isak har några hyggliga passningar och spelförståelsen med boll är OK, han är en bra närkampsspelare men resten? Att han snor Jamie Hopcutts avslut? Att han står stilla fem meter från Paulinho och tittar på när den så när avgör matchen. Att han ofta har fel position och att han som vänsteryttermittfältare i slutet bara har ett enda defensivt ansvar vilket är att inte släppa in Häckens högerback i straffområdet med boll men att han misslyckas även med det?

Nej, det som gör att jag dissar den spelare som enligt CMores initierade kommentator numera är förstavalet som högerback är för att han så tydligt gnäller på sina medspelare, ja i synnerhet Tesfaldet Tekie. Isak framstår som ungefär lika snabb som intelligent och när Tekie slår en perfekt passning Isak inte hinner upp så skäller han, och gör stora talande gester. När Tekie inte slår bollen som Isak vill så stannar denne uppe och gnäller och skäller, i ord och gester.

Det ser fördjävligt ut. Och det upprepas, flera gånger. Jag förstår att det inte är domarens uppgift men borde inte tränare och klubben styra upp det? För det känns inte som om de vore lagkamrater, det känns definitivt inte som det Östersund jag älskar. Det känns snarare som ren och skär mobbing.

Ps Jag tror Ronald Mukiibi snart startar till höger, kanske inte redan mot Hammarby men därefter.

Pss Jamie Hopcutt missade målet vid båda frilägena och vid en fantastisk skottchans ohotad från 15 meter träffade han inte ens bollen utan sparkade i luften….


About this entry