Vad kan hindra en stor MFF-seger?

Favorit i seriefinal på bortaplan – inte ens MFF drabbas så ofta av detta men det går inte att se annorlunda på IFK Göteborg-MFF ikväll.

 

Jag har sett Blåvitt två hela matcher – förlusten mot AFC då målvakten Anestis gjorde tre grova tavlor och verkade uppriktigt rädd för trafik och framförallt för låga bollar mellan backlinje och målvakt. Sedan har jag sett honom släppa några sådana bollar i andra matcher men traumachocken, så som man misstänkte det i debuten, har inte återupprepats.

 

I måndags blev han unisont hyllad i Norrköping men mer än en riktigt bra räddning gjorde han inte. Resten var alla sånt som han, eller andra manliga seniormålvakter, inte ska släppa in.

 

IFK Göteborg var inte ens bra i Norrköping men fick tre poäng tack vare hemmalagets stora brister i båda boxarna. De har med tur och lite list tagit många poäng men är ett rätt dålig lag med oerhörd och tillfällig medgång. I princip tyckte jag bara de hade en riktigt bra spelare i Norrköping och det var Robin Söder. Där är några unga, lovande, ojämna men resten är fjolårssäsongens pimpade fallfrukt.

 

Det enda som talar emot en stor MFF-seger är att fyra av lagets sju absolut bästa och viktigaste spelare är borta. Det finns en överhängande risk att vårallsvenskans bäste försvarare, Oscar Lewicki, tvingas spela innermittfältare, under de här märkliga omständigheterna. Förhoppningsvis tar någon bänknötare chansen vilket dessvärre bänknötaren i MFF sällan gör. Så jag nöjer mig med en modest 2-1 seger där Rosenberg gör minst ett mål.  Med lite tur borde det gå att hitta odds på uppemot 2.25, 2:50 för bortaseger – tveka inte!


About this entry