The Vindheim wind up?

Uppenbarligen bara jag som tycker det är märkligt att MFF kan sälja en bänkspelare för fem gånger marknadsvärdet.

När Andreas Vindheim kom till MFF för fyra år sedan var han tänkt som en av Åges utvecklingsspelare. MFF betalade 3,5 miljoner för honom. För mig fick han aldrig den utvecklingen. Jag har alltid sett honom som en snabb spelare som slog hyfsade inlägg men var lite rädd i närkamper och en ren säkerhetsrisk i eget straffområde. Hans nickteknik och vilja att nicka kunde förbättras. Jag har varit lite skeptisk till Uwes beundran så det är med tillfredställelse jag konstaterat att gutten den här våren fått begränsad speltid, trots alla skador på konkurrerande spelare. Hans framtid är wingbackens, ingen annan position.

Så kliver plötsligt Sparta Prag in och betalar 13 miljoner för honom, hans vars marknadsvärde på transfermarkt är 2,5 miljoner, alltså en miljon mindre än vad MFF köpte honom för som 19-åring. Jo han gjorde två hyggliga matcher mot Chelsea men visst måste 13 miljoner basera sig på nåt mer?

Samtidigt är det ju en lycklig affär, för ögonblicket. MFF får massor av pengar för en bänkspelare utan större potential. Andreas får chansen i ett ännu bättre lag än MFF och Prag är väl nöjda med investeringen, just nu. Men det är märkligt, ja rent mystiskt.


About this entry