Ingen ring för Jerebko

Till skillnad ifrån stora delar av basketvärlden tror jag att Milwaukee Bucks tar hem NBA-bucklan. De har visserligen bara 2-2 mot Raptors just i dag men är det klart bättre laget. Kan bli 4-2 till och med.

Sedan finalen mot Golden State Warriors och den förste svensk som spelat en NBA-final. Jag önskar Jonas en ring men jag tror utgången är helt beroende av ifall sju foot Kevin Durant kan spela eller inte. GSW:s erfarenhet, grymma vinnarmentalitet och fantastiska attityd har tagit dem förbi lag som de vanligtvis, under andra omständigheterna, förlorar mot. Men det har också varit lag som är ruskigt guarddominanta och svaga under korgarna. Det är där GSW vunnit matcherna – att de trots avsaknad av riktiga insidespelare försvarat sin egen korg på ett fantastiskt sätt.

Det går inte lika bra mot ett betydligt längre och mer mångsidigt Bucks. Vem ska försvara när Broke Lopez skjuter sina 30 feets treor? Och ifall Giannis samtidigt postar upp lågt? Dessutom har Bucks massor av duktiga trepoängskyttar och till skillnad från Rockets och Trailblazers ett lag, inte enbart en stjärnguardsdominant franchaise med tio komplementspelare i kulissen. Plus att George Hill är en av ligans bäste försvare och klokaste spelare över huvudtaget. För i fall vi ska vara ärliga, Jonas Jerebko och de andra bänkspelarna i GSW gör det visserligen fantastisk bra men de är inga som kan bära laget i en uppförsbacke. Bucks har fyra, fem sådan på bänken. GSW är totalt beroende av att Klay Thompson och Steph Curry skjuter bra. Det håller inte över sju matcher ifall inte Kevin Durant är tillbaka.

Dessutom hade NBA mått bra av ett tronskifte och att ett europeiskt präglat östlag vann. Sedan kan KD försvinna till Knicks och Raptors splittras och till nästa säsong ser lag som 76:ers, Mavs, Nuggets och kanske Lakers dominera scenen.


About this entry