Skillnaden mellan måndag och helgdag

Det var helgdag i Danmark, I Sverige en vanlig måndag på jobbet och det gick inte så bra. Hade någon verkligen förväntat sig annat av en arbetsvecka som börjar på Bernabeau?

 

Sverige hoppades på två förstahalvlekar där Robin Olsen stred helt galet bra. Han var på i princip allt, för alla inspel och avslut gick igenom. Där stod, eller snarare låg och flög,  Robin Olsen. Man kan säga att de svenska uteförsvararna stred tappert men speciellt bra var de inte. Olsen räddade Sverige. I halvtid började den där känslan av mirakel göra sig påmind, kunde Robin verkligen klara en halvlek till?

 

Det är inget att säga om straffarna. Mer än att de var verkligen bra straffar. Jag hade gått åt samma håll som Olsen, båda gångerna. Finns inget om resultatet, inget om bytena. De som fixerar på sena byten i en match som skulle kunna slutat med fem, sex måls hemmaseger är rätt vilsna i fotbollssjälen. Förmodligen samma människor som fokuserar på inkast- och hörnstatistik. Eller att hata Seb Larsson för att bollen träffade hans hand. Vilsna.

 

Det är inte heller den här matchen Sverige ska vinna för att gå vidare till EM.  Danmark var däremot tvungna att vinna mot Georgien och gjorde det ganska enkelt. Det mest spännande var att Robert Skov, FCK.s unge skyttekung fick chansen från start vis sidan om Ajax unge Kasper Dolberg. Dolberg har tackat nej till U21-slutspelet om en vecka men Skov spelar. Gillar Skov, han är en intelligent ung man och klok fotbollsspelare, han är egentligen ingen boxspelare men så pass smart att han ofta står på rätt ställe. Dessutom frisparksspecialist. Jag tror Danmark kan gå långt i slutspelet med et mycket talangfullt lag. Det borde de också göra i EM eftersom de nu i juni spelat utan ett par av deras bästa spelare.

 

Vi ses i EM!


About this entry