HIF, MFF och framtiden

MFF behöver HIF. MFF behöver faktiskt HIF mer än vad de behöver pengar. Kosing har de, så mycket att den allsvenska aktieutdelningen 2020 är en droppe i duschen på Stadion. Åtminstone är det vad min MFF-vän lite ironiskt konstaterar när vi kommenterar Henrik Larssons återuppståndelse på Olympia. Enligt rykten ska de gamla vännerna Henke och Granen även ha affärsprojekt i hop. Jag håller med om att det är kontroversiellt och hade varit omöjligt i en större klubb under andra villkor men i krig och kärlek (och allsvenskan 2019) är allting tillåtet, bara man får spela allsvenskt nästa säsong. Ifall de två kumpanerna har mer gemensamt är det i mina ögon endast av godo eftersom allt de gör är beroende av att det går bra för HIF (så att inte Henke drar med sig Granen i fallet och dessa båda globala giganter förvandlas till lokala loosers). Och så garanterar duon att Henrik den här gången faktiskt har omklädningsrummet med sig och inte mot sig – det är nog en förutsättning för alla tränare.

Ps Ifall MFF har så mycket pengar att allsvenskt bonus 2020 inte är så ”eftersunktansvärt” skulle de slantarna bli en perfekt grundplåt till en storinternationellt malmöitisk damlag i himmelsblått. Och det finns inget bättre ögonblick att marknadsföra en sådan satsning än nu medan Sverige ännu är kvar i VM-yran. MFF skulle t om kunna starta en damlags filial i Helsingborg som spelade i rött och blått (eller Råå IF:s vackra dress) för att hjälpa HIF på traven, ja förutom de tre allsvenska pinnar som jag förutsätter blir en slags gåva till poängfattiga grannar när ”gouldet redan e himma” den 26 september.


About this entry