Tre WOW i VM

Hedvig Lindahls räddning.

Kosovare Asllanis framspelning.

Passningsspelet i mitten av andra.

 

Hedvigs räddning var fantastisk fast straffen var skyltad men Asllanis framspelning till målet – det är ju bara så vackert! Helt perfekt! Mer perfekt än en straffräddning för de är ändå två om räddningen: skytten och Hedvig.  Kosovares boll slås med millimeterprecision. Stephanié Labbé – en gång den mest lovande målvakt jag sätt men på den tiden bara tredjemålvakt i Kanada var väldigt, väldigt bra  men hade otur att Blackstenius avslut studsade på en försvarare.

 

Imponerad av hur bra passningspelet var, laget igenom under 15-20 minuter i andra.  Rörelser, ett tillslag, många korta bredsidor men ändå väldigt funktionellt. Långa stunder fick Kanada bara springa och jaga och jag tror det var därför de var mindre skärpta udner tilläggstid – Kanada var helt enkelt alltför trötta.

 

Tyskland på lördag. Nästan omöjligt – Sverige får alltid stryk av Tyskland i utslagsmatcher. Men Peter Gerhardsson har säkert några nya kort att spela ut.


About this entry