Hösten är Pekings

En till slut ganska enkel seger tack vare ett mittfältslöst IFK Norrköping som spelade med tre offensiva spelare och band upp AIK:s backlinje. De vågade inte gå framåt med hela laget – det var ett markant baktunt och trögt AIK som gång på gång tappade bollar på mitten och inte hängde med i omställningarna. När man verkligen gick framåt så blev Dimatriadis ensam med  utvisning som följd.

Lustigt att AIK-arna protesterade mot allsvenskans kanske mest solklara utvisning den här säsongen. Även efter matchen beklagade sig AIK-are och ansåg utvisningen för felaktig och oförståelig.

Saletros – varför får just han som verkar vara rädd för kroppskontakt markera Totte Nyman?

Isak Pettersson gjorde en mycket bra match. Lurade Seb Larsson vid friläget, ute i trafik och plockade bollar. Tvärtom med Oscar Linner – känns inte bra. Släpper bollar han inte ska släppa, dåliga utsparkar. Osäker. Därför något som inte stämmer i år.

Märkligt att Pandzic släppte Obasis stämpling och ignorerar att Saletros knuffar omkull Jordan med BÅDA händerna i ryggen. Obasi skulle dessutom ha ett gult för tröjdragningen på Kalle Holmberg.

Kalle Holmberg äntligen i den offensiva mittfältsroll jag önskade honom redan före säsongen. Att han inte är en målskytt och forward visades inte minst efter 3-1 minuter där Jordan Larsson väggade med honom men Kalle fortsatte aldrig löpningen in i straffområdet utan slutade springa…

Simon Skrabb växer. Oerhört klok och underbar tuff attityd i den lilla kroppen. Tänk när Jordan Larsson blir lika stark i kroppen och kan hålla undan försvararna!!!

Fortsätter haussa Gerson. När det inte går så snabbt är han smart och en duktig passningsspelare.

Norrköpings stora problem är defensiva – så fort man ligger högt med baklinjen blir man orolig för ingen av de tre är i närheten av att kallas snabb. Lauritzen är rent ut sagt väldigt långsam. Resten av säsongen kommer det slås många, många bollar bakom honom så fort han ligger högt. Jon Persson tyckte försvarsspelet var ”perfekt, nästan perfekt”,. Tycker inte jag – AIK borde tagit ledningen i första. Så många högklassiga chanser skapade man.

Att slå AIK borta utan Thern och Fransson är väldigt, väldigt bra. Bör räcka till en biljett ut i Europa!

 


About this entry