Låt Sead starta!

En dag på jobbet för Norrköping. En lättköpt lagseger i Lettland där lagen endast hade  var sin målchans fram till tilläggstid – Isak Pettersson gjorde återigen en fantastisk räddning men det var i princip bara en enda målchans man släppte till, och presterade. Norrköping hade ett skott av Thern, ett nästanmål av Sead som nickades bort och så målet som var en stor målvaktstabbe.

Fanns några perioder i första och andra då Norrköping var på tok för passiva och lät letterna dominera men undantaget det var det en enkel match. Men så passiva kan man inte vara mot israelerna som alltid håller högt tempo och har överlägsen teknik.

Inga stora överbetyg, inga stora underbetyg – det var en lagseger nu när passningsspelet led av det långa, långsamma gräset. Tyckte Sead var riktigt dålig i sitt inhopp, men han gjorde mål. Han var lika dålig som Kalle Holmberg. Tycker ändå att Jens ska boosta Seads självförtroende och låta honom starta och sedan kan Kalle Holmberg och hans många löpningar och osjälviska spel utan boll ha större effekt i slutet av matcherna när motståndarna är trötta och står på hälarna.

Överbetyg:
Totte Nymans andra halvlek.
Kasper Larsens lugn och ” blocknick”
Isak Petterssons reflexräddning

Underbetyg:
Thern hade en dålig kväll – alltför långsamt gräs?
Krogh Gelson tappade många bollar
Lauritsens närkampsspel är inte bra
Kalle Holmberg hade inte många rätt, dessutom en vårdslös tackling helt i onödan.


About this entry