Kylig 20-åring gör en Panenka på Panenkans hemmaplan

Röda Stjärnan dominerade första halvlek i kvalmatchen till CL och kunde ha gjort fler än ett mål. Men de ville inte äga så mycket boll och ju längre matchen led desto mindre boll hade man. FC Köpenhamn (med ÖFK-Sotte i startelvan och Pierre Bengtsson inbytt i 71:a) spelade enkelt runt bollen mot ett passivt hemmalag men skapade få målchanser. Så fick FCK en superbillig straff i 81:a och 20-årige Jonas Wind fick chansen. Han slog en Panenka, i nättaket. Han slog en Panenka i samma mål som Panenka slog originalet 1976 på Rajko Mitic Stadion i Belgrad.

Hemmalaget skapade sedan två bra chanser men på tilläggstid orkade man inte gå upp och pressa och erövra bollen – man var helt enkelt alltför trötta. Fördel Vesterbro… … hoppas FCK går vidare och får Barça i sin grupp. Vi är många culés i familjen och alla nyanlända, barn och vuxna, får bekänna färg – eller få en present de kan gissa sig till.


About this entry