Allsvenskans mest spännande spelare just nu

Jag fick en chock. Östersund ger en okänd svenskamerikan chansen från start och så visar han sig vara en blivande megastjärna. Redan efter ett par sekunder. Hur AIK, Köln och Trelleborg inte sett det här är en gåta. Jag hoppas Janne läser det här och tar ut Nebiyou Perry i nästa landslagstrupp. Nej, han är inte färdig för det, han har inte ens börjat en karriär som ser ut att kunna bli av högt internationellt snitt, men se till att ”svenskmärka” honom innan USA nyper Nebiyou.
.
Perrys problem är att han redan i debuten är alltför bra för sin omgivning. Han spelar på en touch, vill vägga medan lagkamraterna i Östersund fumlar med bollen och söker meningslösa avslut istället för funktionella pass. Perry är snabbt, kvick, kan växla tempo när han maxlöper och har bra bollkontroll. Han är teknisk, har bra balans, låg tyngdpunkt och är bollintelligent.

Nej, hans defensiva tänk är liksom resten av Perry på U20-nivå. 19-åringen är ingen vass målskytt men han har egenskaper som jag inte sett samlade i en svensk forwardskropp sedan Zlatan. Nej, han är ingen Zlatan heller, snarare än ung Fredrik Ljungberg men han har betydligt mer talang än någon allsvensk forward jag sett de senaste tio åren.


About this entry