Uppgjorda matcher i allsvenskan

Står på kvällstidningarnas löp men inte vilka matcher som ska granskas. Mitt tips från senaste omgången:
Östersund – AFC: hemmaledning i pausen
Elfsborg – Djurgården: oavgjort i halvtid, DIF vinnare

AFC spelade inte försvar första tio minuterna. Man ställde upp med en reservmålvakt, tvåbackslinje, höga, i bästa fall desorienterade ytterbackar och en defensiv mittfältare som förlorade alla närkamper och motlägg första kvarten. Endast det faktum att ÖFK är totalt impotenta offensivt räddade AFC från att ligga under med två, tre mål första tio. Sedan backade AFC hem för att strax före paus släppa till ett par sylvassa chanser till. Hur – jo genom att återigen välja att ligga ett par meter ifrån närmaste motståndare. Och en målvakt som antingen var rädd eller feg eftersom han vände bort huvudet vid passningen till avslutet och kvitteringen.

Kan ni se highlights så kolla Elfsborgs försvarspel vid 1-0 till Djurgården. Samtliga gula spelare tar ut ett svstånd till de som de är skyldiga att markera så som om dessa randiga bådestank vitlök och spred ebola. Trots att Djurgårdarna är flera än de gula i straffområdet vägrar hemmalaget att markera. De klarar sig undan första anfallet med tur men vid andra är där återigen två helt omarkerade DIF-are i bortre delen av straffområdet. Där EIF:s vänsterback ska markerar springer han halvvägs upp så att DIF-aren kan stå och nicka bollen till en omarkerad medspelare alldeles framför mål. Jo jag skrev för några veckor sedan att nya Elfsborg hade seriens sämsta mittbackar men så här tafatt, yra och i totalt brist på aggressivitet kan inte betalda fotbollsspelare uppträda. Det är inte så att jag tror halva Elfsborg hade tagit emot pengar för att förlora andra halvlek men de uppträdde emellanåt faktiskt så som om de ville att Djurgården skulle göra mål. Det är min enda förklaring.

Hur tror ni det går, kommer SvFF att avslöja något fuffens? Säg så här: Säsongen 2015 spelades det 35 miljoner kronor var på 8 matcher i Superettan. Det var varken spelare i Varberg eller Trelleborg utan i Asien. 35 mille, per match medan Svenska Spela troligtvis inte omsatte 100 000 på de här matcherna.

SvFF:s chefjurist tyckte inte att det var något konstigt med det.


About this entry