Snålheten bedrar visheten

När Norrköping skapade tryck visade det sig så dåligt organiserade israelerna var. Man lyckades med det två gånger varav ett resulterade i mål och det andra borde en målskytt styrt in vid bortre stolpen. Istället dök Kasper Larsen upp där med en boll som kom två meter från hans knopp.

Israelerna var ett mediokert och relativt långsamt lag som avslöjade IFK:s svaga sidor – vänsterförsvaret och bristen på boxspelare.

Rasmus Laruitsen fick inte tag på Hasselbaink vid stolpskottet och såg ut att försöka täcka första stolpen vid målet. Förutom att alla försvarare stod och tittade boll så ska Lauritzen naturligtvis täcka passning snetinnåtbakåt och låta Isak ta alla inspel längs mållinjen. Det gör, han gör inte motsatsen.

Vi får aldrig veta om Jordan Larsson vinklat in det friläge Totte Nyman fick men troligtvis, ja. Han har vinklat in flera mål i år medan Totte Nyman är Totte Nyman. Det är mycket men ingen boxspelare och dedikerad målgörare.

Jag förmodar Maic Sema anses vara det. Jag har aldrig sett honom som sådan i Giffarna. Däremot har jag sett honom göra horribelt enkla målmissar. Maic Sema är en sämre och mer bollkåt kopia av Totte Nyman, bra attityd och speluppfattning, ingen målgörare av den kaliber som Norrköping sålt.

Så en krossad dröm och 40 miljoner – var det verkligen inte värt mer?

Ps Vilken dålig publiksiffra!

Pss Visade tröjan för mina danska vänner och alla trodde att en Sverigedemokratisk fraktion inom Svenska Kyrkan låg bakom ”kuppen”.

Psss Gerson kvar bra! Och Isak naturligtvis, som alltid!


About this entry