ÖFK i fritt fall

När Tom Pettersson i blindo, strax utanför eget straffområde, försöker klacka bollen vet man att ÖFK är ett lag i fritt fall. Han och Sonko Sundberg har tillsammans med Keita varit stommen och hjärtat i laget – när de beter sig oansvarigt måste det vara något större fel.

Det gör mig beklämd, jag känner väldigt mycket för klubben men just nu krisar den, åtminstone på plan. Spelmässigt råder det ingen tvekan, ÖFK är ett lag på väg mot nedflyttningsstrecket. Jumbon Giffarna Sundsvall borde gjort tre, fyra mål men Keita räddade varje gång – detta en dag då Graham Potter gör succé i sin första match som EPL-manager. Flera ÖFK-spelare håller inte allsvenskt klass. Den debuterande Thurgott hade inte ens platsat i ett Superettanlag. Jo, han är ung, förstod inte spelidén eller positionsspelet med mera men skulle han verkligen vara på planen i allsvenskan? Är det verkligen rätt mot spelaren, och laget, att låta honom spela nu? Det blir inte bättre av att man säljer de av kvalité. Dessutom var ett par av de mer rutinerade spelarna i går, som Mensiro och Mukiibi verkligen usla. Låt oss granska den individuella kvalitén i ÖFK:s trupp:

Potterklass: Keita, Tom P och kanske Sonko-Sundberg. Perry måste med för han är ung, ojämn och orutinerad men med enorm potential.
Potters bänk: Islamovic, Mohlin.
Potters trupp: Mukiibi, Colkett, Kroon, Weymans, Isherwood, Mensiro.
Burchalls startspelare d v s spelare av tveksam allsvensk kvalité: Amin, Hopcutt, Fritzon, Ssewankambo, Kpozo
?: Baptiste, Thurgott, Sellers, Purver. Det är en sak att plocka in spelare på prov och låta dem utvecklas i takt med deras kunnande men att kasta in spelare som så uppenbart inte hör hemma på den här nivån är mycket märkligt.

Ps Måste kommentera domare Martin Strömbergssons insats. Ifall hans linjedomare hade rätt eller fel vet jag inte. Däremot fick Alexander Blomqvist två gånger under matchens slutskede screena bort den bollförande Simon Kroon. Simrishamnsonen ställde sig bara i malmöitens löpväg oc idet tyckte Martin var helt OK. Borde varit gult vid omställningen och frispark i slutsekunderna. Istället vinkade Strömbergsson bara spelet vidare. Besynnerligt!

 


About this entry