Zlatans desorienterade diskussionsklubb

En pratglad innertrio ”trashtalk-ar” under den påtagligt östliga konferensen på Jalta 1945. I dag heter det G7 och syftar på att åtta herrlandslag går till slutspel ( fast Ryssland är avstängt på grund av snack, krig och sånt). 

Sveriges mest prestigefyllda dagstidning (Dagens Nyheter, för de av er om inte genast förstod vilken jag syftade på) skriver om Zlatan. De nämner den serie/liga han spelar i och kallar den för ”den östra konferensen” – som om Zlatan, lagkamraterna och motståndare har en diskussionsklubb ihop (Zlatan har ju mål även i mun…).

I alla fall föreslår SAOB just den tolkningen av ordet ”konferens” och då är det ju knappast sannolikt att DN (och TT) syftar på den ”Conference” i Major League Soccer där Zlatan sparkar boll? För i så fall de ändå gör det snackar faktiskt Zlatan och hans pratglada semipågar till sig gula kort i den västra serien/Western Conference, inte den östra.

Ur DN eftermiddagen den 14/8. Publicerad 07:46, uppdaterad 08:07….


About this entry