Griezmanns gräsliga debut

På San Mamés perfekta gräsmatta gjorde fransmannen en slät debut. Så pass att han knappast märktes. Naturligtvis är förklaringarna två: Barça ställde upp utan Messi, Suarez skadade sig och man skapade absolut inget framåt. Den enda, och i särklass största chansen var när Suarez skadat sig, stod kvar i straffområdet och fick en bakåtpassning. Han slog till direkt, klockrent i stolpens insida och ut. De Jongs debut var också tröstlös. Han placerades framför Jordi Alba och såg obekväm och lite desorienterad ut i den märkliga rollen.

Barça var impotent, långsamt och mediokert. Griezmann fick inga bollar att jobba med och Athletic försvarade lågt och effektivt. Han var vid varje anfall omgiven av tre, fyra försvarare. En sådan här kväll hade till och med Coutinho varit stjärna men han är ju inte kvar. Dembele spelade längre tillbaka på plan, fick aldrig visa sin snabbhet och var direkt dysfuktionell i sin roll. Dessutom såg han ut som han tillbringat hela sommaren på dels ett gym, dels en restaurang med fet mat.

Barça liknade ut som ett lag på övre halvan i La Liga, absolut inte mer. Tekniska men totalt ineffektiva utan en spelidé. Det mest anmärkningsvärda , förutom det själslösa spelet var Andruiz fantastiska mål – på 38-åringens första tillslag och att Barça spelade i helgult med en revär i klubbens färger – ungefär som en närmast färgblind designers ritat Rayo Vallecanos nya dräkt.

Är säsongens Barça så oerhört beroende av Messis magi? Verkar så. Känns redan som en förlorad säsong!


About this entry