Seads seger

Tre poäng på Studenternas är bra, speciellt av ett lag som ligger sjua i serien men sättet det kom till på var mindre smickrande för IFK Norrköping.

När Totte Nyman hade ett friläge i 82:e minuten var det lagets andra avslut mot mål, –och rakt på Alvbåge. Oförmågan att avsluta med kvalité kan karakteriseras av Simon Skrabbs miss i första halvlek. Visserligen blev det senare avblåst för Totte Nyman begick en av sina sex frisparkar men att snedträffa bollen från sex meter och med nästan tomt mål är inte så lyckat. För en startande forward. Inhopparen Kalle Holmberg fick göra mål när en försvarare drattade på ändan och Alvbåges misskötta handledsträning gjorde så att bollen smet in – är Kalle lösningen på forwardskrisen? Nja, på tilläggstid fick han helt ostört möta bollen åtta meter från mål men bredsidan gick sex, sju meter utanför stolpen – en prestation i sig.

Istället steg Sead fram. När han nu äntligen får speltid är Haksabanovitch bäst i laget. Med lagets första avslut på mål (67:e minuten) tåade han in ledningsmålet (hans första allsvenska mål) tack var ett par lyckliga studsar. Spelade väldigt snyggt fram tvåan. Gick ut skadad men det måste ändå kännas som en liten revansch.

Isak Pettersson gjorde som vanligt några avgörande räddningar (och två dåliga utrusningar varav en hade kunnat bli straff). Ska man jämföra lagen på Studenterna så var skillnaden just den: John Alvbåge släppte in bollar, Isak Pettersson boxade ut allt som kom i hans väg. Fjärde raka nollan, tangerat klubbrekord i allsvenskan.

Mitten av augusti: utslagna i Europa av ett mediokert lag, sjätte plats i allsvenskan – sju poäng mindre och en match mer än Djurgården. Det är väl inte vad man drömde om. Försprånget kan kanske verka lite, med tio kamper kvar men realistiskt sett är sjätteplatsen nära nog max. Jag har faktiskt svårt att se klubben klättra fler placeringar. Just nu vill jag mest av allt se Isak Pettersson i EM-kvaltruppen – det är han värd!

Fast först ett pånyttfött HIF nästa söndag –med landslagets mittback och en målvakt som petade David De Gea. Kan bli tufft! Och liksom mot Sirius vill Norrköping ha revansch för vårens fiaskon. En stilla förhoppning är att man inte behöver spela två tredjedelar av matchen innan första avslutet på mål kommer…


About this entry