Bajen bagatelliserar lårskador

De muskelbristningarna kunde höras över hela Fotbollssverige: Hammarby missar guldracet på grund av att man inte tar lårskador på allvar.

Troligtvis har Bajen fler sträckningar i baksida lår och ljumskar än något annat elitlag i världen. Förklaringen går att finna i ledningens inställning till den här typen av skador. När Dennis Widgren sträcker hamstringfästet kyler man ner och låter honom halta runt i en kvart och byter istället ut Khalili. Med 0-2 som direkt konsekvens av det.

Kacaniklic haltar ut redan efter 23 minuter eftersom man chansade att hans lindade lår skulle hålla och det gjorde det inte. David Fällman tvingas åter byta av ungefär samma skäl. Han hinner dessutom bli förbannad för att bänken inte förbereder ett byte av honom trots att man haft tid.

Varför Hammarby inte är med och utmanar om guldet, varför de förlorar mot ett impotent Norrköping är för att de bagatelliserar muskelsträckningar. Jag minns en match mot Blåvitt i våras då exakt samma sak hände- fast dt blev 0-0. Fällman lår håller inte, man chansar och byter inte ut skadade spelare, man tvingas slutföra matchen med spelare som inte kan springa och som lök på laxen blir Nikola Djurdjic utvisad på tilläggstid. Same, same but different.

Nu säger Billborn att Kalcaniklic har problem med en nerv och inte lårmuskelaturen men David Fällman (troligtvis ljumsken igen) och Widgren definitivt baksida lår är båda offer för Hammarbys inställning till lår skador. Mönstret är tydligt. Man rehabar alltför kort tid, chansar med halvskadade spelare och får betala ett oerhört högt pris. I princip alla spelare har tvingats gå av allsvenska matcher i år på grund av hamstring eller ljumske-problem. Till och med Curci haltade ut i derbyt mot Djurgården i våras. Förra säsongens tragiska highlights i den här facket var att både Mads Fengers och Junior missade hela hösten på grund av lårskador. Sedan åkte Junior på en korsbandsskada och man kan inte utesluta att ett dåligt, halvskadad lår kan ha inverkat på knäets stabilitet.

Tråkigt för Hammarbys spelare och supportrarna – rättvist för ledningen och en klubb som bagatelliserar allvarliga skador.

För tre dagar sedan skrev Aftonbladet att det var fördel Hammarby i guldstriden. I sin hänsynslösa jakt på medaljer och Europaplats har Hammarby helt enkelt sträckt sig. Rehaben lär pågå till april 2020.


About this entry