Direktsänt reservlagsderby

Skandinaviens Paul Gascoigne är överviktig och har inte spelat match sedan 28 april. Nu skall han rädda FCK. Han debuterar i reservlagskampen mot Brøndby på tisdag. Alla reservlagsmöten de två klubbarna emellan spelas sedan flera år utan publik men intresset för att se Nicklas Bendtner försöka behandla en fotboll är så perverst stort att matchen sänds på danska TV3 Sport. Det kan innebära att svenska Viasat visar den. De har i alla fall möjlighet att göra det.

Det fanns en tid då många tyckte Nicklas Bendtner var väl så bra som Zlatan. Det är sant att han avgjorde ligamatchen Arsenal-Spurs 2007 men det har visat sig vara svårt att bygga en karriär på ett enda mål – speciellt som Nicklas verkar ha en impulskontroll likvärdig en ännu inte rumsren förvuxen hundvalp.

När FCK fick båda sina två startande forwards långtidsskadade för två veckor sedan började MFF:s gruppmotståndare leta angripare med tyngd och närvaro i boxen. De fann inga till acceptabla priser, sålde en medioker högerback till Genua för 25 miljoner SEK och beslut i elfte timmen att chansa med Bendtner. Politiken kallade det en ”desperat” värvning. Vi får se – Nicklas är under alla omständigheter stor och har en betydande tyngd, speciellt nu. Däremot kan vi nog räkna med att hans defensiva uppgifter är begränsade – orkar han ta sig tillbaka över mittlinjen och inte vara offside hela tiden tror jag han får godkänt. Det innebär samtidigt att han har långt till motståndarnas straffområde vilket är den enda ytan på en fotbollsplan där han har ett potentiellt värde.

Men det börjar alltså på tisdag…


About this entry