Ett övertygande träningspass

Media är fullt av Färöarna-Sverige. Låga pannor skrynklas medan resten lite motvilligt skriver om den vackra naturen och vilken fin gruppgemenskap det är hos Janne. Men huvuddelen av fotbollsexperterna ger ingående analyser, drar långtgående konsekvenser och så ska det laddas inför lördagens match: ”det kommer smälla” har Fotbollskanalen i en rubrik. Varför skulle det INTE smälla? Det är EM-kvalkamp mot grannen – vore väl fan och hatstorm på sociala medier ifall man undvek närkamper en sådan kväll!

Jag tvekar lite inför vilket jag tycker är löjligast. Sverige gjorde lite tursamt fyra mål och spelade av matchen – övertygande men inte så mycket mer ansträngande än ett träningspass. Självfallet går det inte att dra några som helst slutsatser av matchen mer än att det gav tre poäng. Självfallet är matchen mot Norge viktig. PUNKT.

Det enda viktiga, förutom att ingen skadades var att Robin Olsen höll nollan. Han är en av världens 20 bästa målvakter men har haft lite otur med tränare och agenter. Men det blir bra, han har fyra, fem framgångsrika säsonger kvar ute i Europa.


About this entry