HIF bakom MFF:s helomvändning?

Varje årsmöte har det motionerats om att MFF borde ha ett damlag: av samma anledning som man har herrlag och ungdomslag. Fotboll är för alla. Ifall klubben nu vill representera hela Malmö kan ”man” inte exkludera hälften.

I takt med de mediala framgångarna för damlandslaget och att allt fler kvinnor går på MFF:s matcher har frågan aktualiserats. Samtidigt som alla storklubbar i Europa satsar allt hårdare på damfotboll. Ändå har den så kallade ” MFF-familjen” (en stor och stabil majoritet av äldre män, i alla åldrar) i alla år röstat för styrelsens förslag till avslag.

Först fanns det inga pengar. Sedan skulle allting byggas från grunden med yngsta flicklaget e t c. Inget funkade och vi var många, men långt ifrån tillräckligt, som tyckte att avslagen var lite förnedrande, för MFF och för Malmö.

Så plötsligt är alla hinder, invändningar och manschauvinistiska svepskäl undanröjda. Några veckor efter att HIF:s planer på ett damlag blivit offentliga.

Jag hoppas att alla de gamla motståndarna nu vänder kappan efter vinden och blir damlagssupportrar. Jag hoppas men en twitterstorm är på väg eftersom det finns gubbar som tycker det här är ovärdigt MFF, att man skall bojkotta och till varje pris vill slippa att tjejer spelar fotboll och tar plats.

Jag hoppas att vi snart får vi gå och se MFF hemma varje helg. Att vi får två nya derbyn och även snart njuta av spännande CL-möten med Barcelona, Real Madrid, Chelsea, Lyon och PSG. MFF:s damer kan ta klubben dit herrarna aldrig någonsin kommer.

Markus Rosenberg borde vara självskriven som guldtränare.

Tack MFF. Det tog tid men till slut gjorde ni rätt!


About this entry