Kraftlös EL-premiär

Ännu en dålig, kraftlös El-premiär av Malmö. Mindre dålig än den i Belgien men känslan av att MFF är bättre än så här är stark. Många spelare kom inte upp i normal klass: tappade onödiga bollar på mittplan eller slog dåliga passningar.

OK, gräset var inte perfekt men orsaken till förlusten var snarare mental än på grund av gräset. MFF var lika fega som första 40 mot Norrköping förra helgen men även Kiev spelade med alltför stora marginaler i första.

Det är sällan det finns anledning att kritisera Uwes laguttagning men ett par spelare var långt under vad de brukar vara. Bachirou ska i princip alltid starta liksom AC och Traustasson men ingen av dem kan få godkänt. Beijmo kom in fel i princip i allt han gjorde eller ville göra och Rieks var OK defensivt men rätt värdelös på andra sidan plan. Rosenberg fick få eller inga bollar att jobba med. I teorin hade jag föredragit Berget eller Larsson i stället för Beijmo och Antonsson på topp men jag full förståelse hur Uwe tänkte och drömde.

Lewicki och Nielsen var ojämna men får godkänt. Johan Dahlin var i särklass bäst (så stabil, så positionssäker) men jag tyckte även Safari och Rasmus Bengtsson var duktiga. Rasmus gjorde väl i princip endast ett fel och det var när han hoppades att han skulle kunna blockera den målgivande passningen med klacken vilket gjorde att han tvingades stanna upp och gav målskytten det behövliga extra steget. Hade Rasmus gått på spelare istället för boll hade MFF nog haft en poäng med sig hem.

Men MFF är normalt absolut inte sämre än Kiev och väl så bra som FCK – som chansmässigt krossade Lugano. 3-0 hade varit ett rättvist resultat i Parken. Alltså har MFF fortsatt ett bra läge att gå vidare men jag vill 10 poäng före mötet i Parken. Så de båda grannarna kan spela förnuftigt och båda gå vidare.


About this entry