Varför såg ingen att Bayern scoutat Lloris?

Fem gubbar diskuterar i 20 minuter en match och ingen, ingen kommer på att målen nästan är identiska.

Varför Bayern CL-slog Spurs med 7-2 i Viasat Sport finns det förstås flera förklaringar till. Som att Bayern konsekvent slog bollar i djupled längs marken rakt fram eftersom Spurs i princip spelade med endast två backar och ingen balanserande innermitt (första raka bollen och en-mot-en-läget efter 1 minut och 28 sekunder). Eller att det borde blivit 8-1 eftersom VAR (och domaren) skänkte Rose en straff efter klar stämpling och lät sedan samme Rose (eller var det Vertongen?) dra undan benen för Bayernspelaren efter en vårdslös och usel tackling i straffområdet.

Men målen, gubbar – såg ni inte att målen var identiska och att Bayern naturligtvis scoutat Hugo Lloris – en av världens bästa mål vakter men även ökänd som linjemålvakt med begränsad räckvidd.

I princip alla avslut var låga hårda skott i bortre hörnet eftersom Lloris ofta står alltför nära första stopen. Han är så vig att han ofta lyckas kompensera, speciellt i EPL mot mindre tekniska avslutare som helst nickar allt, oavsett höjd, men här hade man kommit överens om lågt och bortre för Hugo står nästan alltid upp till en halvmeter fel. Det var i princip endast det sista och sjunde målet som inte smet in längs marken.

Måste man tänka som en målvakt för att uppmärksamma detta eller är gubbarna så fixerade vid att låta indignerade och lyfta plattityder och självklarheter till analyspärlor? Jag gillar gubbarna, de är kunniga, ibland också roliga men de verkar se fotboll ur exakt samma starkt begränsade perspektiv.


About this entry