Var det så bra, egentligen?

Borde stått 3-0 till Spanien efter tio minuter då de ledde passningsmatchen 103-8…

Robin Olsen räddade många gånger som var helt utspelade första 25. Sedan jämnt resten av halvleken. På det viset liknade det Norges match mot Spanien i lördags men medan Norge förde matchen i andra var Sverige fortsatt det sämre laget.

Spanien fick mycket beröm men är de egentligen så bra? Jo de har vunnit sina hemmamatcher men nu tagit två poäng på två matcher i Skandinavien och har kvar Rumänien. De åkte hit för att ta minst två poäng på två matcher och lyckades med det utan att spela bra. Spanien var usla i VM och lika usla i förra EM. Spanien har en grov generationsväxling och är knappast någon av Europas sex, sju bästa landslag just nu. Så objektiv sätt var det en högst ordinär svensk insats.

”Svårt att kritisera Marcus Berg som gjorde målet”, sa Olof Lundh. Men först lyckades Berg nicka rakt i De Geas händer ohotad från fem meter. Att han gör mål, som väl borde blåsas av för offside, var väl kanske i sig inte tillräcklig prestation för att få godkänt? Och han är direkt upphov till kvitteringen genom att lösa offsiden, tillsammans med Alexander Isak.

Naturligtvis pratar inte Janne Andersson om sånt och då gör inte CMore det heller. Ska bli spännande att se ifall de övriga fotbollsexperterna i media väljer att skriva sanningen eller bara tokhyllar och får fler klick?


About this entry