MFF på väg mot fiasko

När man trodde Malmö FF skulle växla upp har det blivit precis tvärtom – vi befinner oss i slutet av oktober och laget har endast lite bättre målskillnad ifrån platsen som innebär att man inte kvalificerar sig till Europa nästa säsong. Lägg därtill en närmast katastrofal inledning på Europa League.

Totalt utspelade mot femman i ukrainska ligan (Johan Dahlin räddade anseendet). 1-1 hemma mot ett FCK som inte hade vunnit mer än två av de senaste nio matcherna och hade (och har) alla sina forwards skadade.

Och så nu matchen mot det Lugano som FCK spelade ut totalt och som vunnit två av de senaste 14 matcherna. Supportrar talar om en ”än svårare nöt att knäcka än många tror”. Jag tror vad jag vill om ett schweiziskt ”nära-bottenlag”.

Ifall man inte tittar på det här genom himmelsblå supporterglasögon så riskerar MFF göra sin sämsta säsong på mycket länge – samtidigt som Uwe obetingat hyllas. Trots att MFF aldrig varit i närheten av att spela i en så svag grupp som denna. Och ändå är det farligt nära att det för MFF 2019 blir ”Dödens grupp” – inte för motståndet kvalité utan för att fiaskot eventuellt väntar om en eller två matcher.

För att undvika det krävs vinst i kväll och mot AIK och Örebro. Det är faktiskt inte ens något att diskutera, tycker jag.

Varför det blivit så här? Ja därför att Rosenberg blivit ett år äldre och inte kan lyfta laget så som han gjort i så många år. Därför att de andra anfallarna och potentiella målgörarna inte är bra tillräckligt. Där Carlos Strandberg skulle gjort massor av mål springer bleka kopior omkring och sparkar snett.


About this entry