AC vs AIK

MFF:s seger var rättvis, men huvudsakligen beroende på att AIK var så dåliga. Fyra avslut och ett på mål blev sämsta bortalagsfacit i Malmö 2019.

MFF gjorde en bra andra halvlek, Bergets jobb och mindre dåliga målsinne tillförde en del offensivt men det var ändå lika krampaktigt tills AC kom in. Rosenberg var fantastisk men åldern visar sig vid målchanserna – det tar en tiondel eller två längre tid i år. Men tills nästa år måste MFF göra en total offensiv makeover.

Avsluten på mål var ju direkt i handskarna på den osäkre AIK-målvakten gång på gång. Jag hade utan vidare tagit de fyra avsluten kom rakt på Janocevic och vars agerande Åke Unger och Edman kallade ”briljant”. Målvakten var ju även upphov till målet när hans långsamma fötter slutligen fick betal priset.

MFF behöver AC, som målgörare, jag tycker faktiskt Traustassons avslut ofta är ett skämt men det var svårt at misslyckas med 2-0. AC har fått en utsträckta och delvis sabbade yttreledband i foten. Han kan lindas hårt och spela på lördag och eftersom MFF-ledningen prioriterar allsvenskan och det kan bli en målskillnadsaffär så startar han troligtvis mot Örebro. Fast det innebär i så fall att han inte spelar mot Lugano – vad är viktigast? Det troliga är väl att han sitter på bänken och måste MFF göra några mål i andra kommer AC in. Tror jag.


About this entry