Uwe får skylla sig själv

Före en avgörande match sprids alltid en massa rykten. Deras enda uppsåt är att skapa osäkerhet och förvirring bland motståndarna. Det är lätt att tro att ryktet om att Uwe Rösler ska lämna MFF är ett sådant.

 

Samtidigt har Uwe själv skapat osäkerhet och förvirring. Dels genom den mest sensationella laguttagningen i klubbens moderna historia, dels genom sina märkliga uttalanden, som här i Sydsvenskan.

 

– Det är lätt att ha åsikter, sa Rösler. Men ni vet ingenting om hur Lugano spelar. Eller vilken fysisk och mental status våra spelare har. Ni vet inte vad klubben sagt till mig om säsongens sista del. Ni vet inte all den faktan. Och sedan gör ni antaganden.

 

På frågan vad klubben sagt svarade Uwe: ”Det var en diskussion mellan mig och ordföranden [Anders Pålsson] som jag hade i Tel Aviv [i augusti]. Det är vad jag baserar mina laguttagningar på”.

 

Anders Pålson säger att styrelsen aldrig lägger sig i laguttagningar och hänvisar tillbaka till Uwe som inget mer vill säga. Då uppstår en märklig situation. För Uwe talar ju om för media hur de ska sköta sitt jobb:

 

– Jag tycker det är viktigt att ni [journalister] respekterar de spelarna vi valt. Vi pratar om Lasse Nielsen, han blev precis uttagen i danska landslaget. Jonas Knudsen också. ”Gische” Molins är en väldigt erfaren spelare, men en framgångsrik karriär. Vi valde ett starkt lag.

 

En riktig journalist bör då både ifrågasätta hur pass ”starkt” laget som tog en tursam seger var och dessutom vad Uwe syftade på med samtalet i Tel Aviv. Men det vägrar han. Så antingen talar du Uwe inte om hur media ska sköta sitt jobb eller så får du stå ut med att media sköter sitt jobb.

 

 

Nu kan det förstås vara så enkelt att styrelsen tycker att en Europaplats i allsvenskan är prio ett, före Europa League men då får Uwe säga det – inte bara gnälla och sedan vägra svara på frågor.

 

Till detta kommer så ”AC-gate” nyckelspelaren som under hösten skadats gång på gång för sedan spelat innan ”rehaben” är klar och skadas på nytt. Istället för att konsekvent vägra svara på frågor om skador, eller överlåta det åt det medicinska teamet, valde Uwe att säga:  ”Vi får bränna ljuset från båda ändar”  något man kan tolka som att det varit en helt medveten och kalkylerad  risk att spela Anders Christiansen halvskadad.

 

Slutligen vill jag påminna om att tränaren Uwe Rösler i princip aldrig stannat i ett och samma klubblag mer än två säsonger.


About this entry