Domarna gav Djurgården guldet

För två månader sedan skulle Buya Turay ha ett solklart rött kort för en armbåge i ansiktet på Helsingborgs Fredrik Liverstam – bollen var inte ens i närheten. Domare Stefan Johannesson och hans assisterande såg inget. Buya Turay fula tilltag hade dessutom renderat honom en längre avstängning.

I dag hade Buya Turay ett gult efter en ful stämpling. Sedan tryckte han till en motståndare i ryggen och fick frispark mot sig, 85 meter från eget mål. Buya Turay slänger då med armarna i förakt mot domslutet och exakt den rörelsen ska ge garanterat gult det vill säga ett andra gult och utvisning redan i första halvlek. Men domare Glenn Nyberg ser inget, och ingen av hans assisterande ser det alla andra gör.

Nyberg vänder dessutom ryggen mot händelsen så fort han kan. Känns inte bra. Speciellt som även CMore medvetet ignorerar händelsen – ingen av alla dessa TV-gubbar har sett det alla vi tittare har gjort. CMore undviker till och med att visa den här självklart matchavgörande händelsen i repris. Pinsamt, fegt och ytterligare ett skäl till varför det känns helt rätt att CMore förlorat sändningsrätten till allsvenskan.

Norrköpings Thorarinsson får först ett felaktigt gult när både han och Radetinac drar i varandras tröjor i början av matchen men djurgårdenaren slänger sig och skriker. Med en kvart kvar slänger sig Haris Radetinac igen. Och skriker om än högre än förra gången. Kunde ha varit frispark, många domare hade nog friat men Glenn Nyberg ger ett andra gult och visar ut islänningen.

Egentligen tycker jag Djurgården är värdiga vinnare eftersom de spelat utan sin bäste spelare (Erik Berg) stora delar av säsongen. Fast de här omständigheterna ger en verkligt dålig guldsmak i munnen.

Jo en sak till. Alla andra halvlekar skulle starta samtidigt, 14:06.Glenn Nyberg väntade med att blåsa i gång andra halvlek, fast alla var beredda i Norrköping tills matchen i Stockholm pågått en minut och den i 45 sekunder.


About this entry