En bisarrt underhållande match, och precis allt annat

Jag kommer bara inte över Chelsea-Ajax. Tittar på highlights ett par gånger till, ofattbart. Ibland bara händer det – två lag kommer ut och allting går galet – åtminstone defensivt. Gillar ni händelserik fotboll ska ni inte missa Chelsea-Ajax. Exended Highlights är lika med 90 minuter + tilläggstid…

Vi lurades att tro att en 4-1–ledning på bortaplan var säker. Erik Nivå går bort sig två gånger i analysen men är samtidigt väldigt rolig och nästan skrämmande väl påläst. Ibland märks skillnaden mellan Erik och de tre andra som själva spelat. Inte alltid till de andras fördel.

Dock gjorde nog domaren gjorde nog rätt som gav fördel och sedan visade ut båda mittbackarna på en gång och gav en straff. MEN. Det är ju frispark till Blind först, innan han fäller.

Har många gånger ifrågasatt värvningen av Kepa och kostnaden. Fortsätter fråga mig hur det kan vara möjligt – och varför är det så tyst om detta?

Har haussat Chelsea men de är definitivt inget lag som utmanar om EPL-titeln eller är ett hot i Europa. Det var väldigt många defensiva fel

Pochettino skyllde på VAR i helgen – jag tycker han borde skylla på Son. Den tacklingen var förstås inte menad att bryta ben på motståndaren men den var otroligt farlig så där snett bakifrån. Om den och managers uppföljning visar något så är det frustrationen över den dåliga säsongsstarten. De borde köra över Röda Stjärnan borta idag, det Röda Stjärnan som FCK spelade ut. Grannarna i Partizan lär också förlora mot den andra stora besvikelsen i EPL – Man United. Men på söndag ställs de mot Brighton hemma – poängtapp där och jag tror Solkjear ryker.

Så noterar jag att Barça nu börjar spela dåligt även på Camp Nou, inte enbart på bortaplan. Ter Stegen räddade dem, igen. Sedan skulle de förstås satt ett par av chanserna men här finns en oroväckande tendens. Tur att det bara är Celta Vigo hemma på lördag.

Schaktar Donetsk gjorde två mål på tilläggstid och kvitterade mot Dinamo Zagreb. Det sista på straff, längs marken men straffen kom efter att mittbackarna med armarna försökt hindra Schaktars offensive målvakt en löpning mot första stolpen.

Sergio Ramos satte en hög Paneka och Valencias Dani Pajero stötte in en lös Paneka efter att ha missat tre raka straffar – otroligt! Gabriel Jesus i Man City rullade en otroligt svag och lam straff minst en meter utanför den stolpe där målisen i Atalanta redan är. Hur kan ett så bra lag ha en så pass svag straffskytt eller var City så säkra på seger där i första halvlek och 1-0-ledning och dominans.

Apropå att mista två mittbackar – Man City miste två målvakter. Ederson gick ut skadad och Claudio Bravo gjorde vad som såg ut som en fullständigt feltajmad utrusning och fick rött i 88:e vid 1-1. Kyle Walker höll nollan de fem minuterna som var kvar men kanske gjorde Bravo rätt som tog ett rött istället för friläget och ev. 1-2 emot.

Slutligen – jag räknade till fem självmål… …det var en CL-omgång som hade allt!


About this entry