En riktig skitmatch

Jag tror det var den sämsta novembermatch jag sett MFF göra. Ja utom en i Svenska Cupen mot HIF på gamla Stadion för drygt 15 år sedan. Var gång MFF slog en passning rätt häpnande man. Nådde den rätt adress var den ofta bakom lagkamraten, inte framför vilket tyder på stor nervositet. Alla ville inte ha bollen och gömde sig. Men ifall nu bollen ändå hittade rätt resulterade de flesta mottagningar i att bollen studsade iväg ett par meter. Lugano var ju inte bättre men så är de också ett sämre lag som MFF ska besegra. Men ifall man inte skapar en enda målchans på hela matchen så är det svårt att vinna. förlorade avsluten på mål 1-6.

Tycker verkligen synd om de kanske 2 000 supportrar som åkt så långt och sjöng så mycket och högt utan att laget verkade bry sig.

Rosenberg gjorde sin kanske sämsta 90-minutersmatch någonsin i MFF. Vilken passningsprocent hade Berget – var den tvåsiffrig? Rieks, långsam och tog ständigt fel beslut, Traustason sköt återigen varje boll tio meter alltför högt. Jag har en känsla av att Bachirou spelar skadad eftersom han är en blek, långsam kopia av förra höstens hjälte.

Johan Dahlin räddade MFF med två bra räddningar. Rasmus Bengtsson hade knappt ett enda fel, Safari gjorde mycket rätt men helheten var förfärlig, ja rent av plågsam. Skit är skit, om än i himmelsblå tröjor.

Kan absolut inte förstå hur MFF ska kunna vinna mot Dynamo Kiev. Gör de dock det så räcker det med ett mål för FCK slår Lugano och sedan kryssar lagen från Greater Copenhagen den 12 december. Men det hade varit mycket bättre ifall FCK vunnit, sedan slagit Lugano och då kunnat förlora MFF-matchen för att man redan varit vidare.


About this entry