Krisen i FCK total

FC Köpenhamn slaktades i seriefinalen. Borta mot FC Midtjylland förlorade de inte enbart 4-1 utan även hedern. Det borde blivit minst sju eller åtta i röven, försvaret var pinsamt dåligt, deras stjärna bröt armen och två spelare bråkade öppet på planen och vägrade passa varandra.

Nu leder FCM med sju poäng efter halva serien, ungefär, och 4-1 var extremt hedrande för MFF:s EL-motståndare den 12/12. De hade två räddningar på mållinjen, två i stolpen och en nick från 35 meter i underkanten av Karl Bertil Johnssons ribba. Den svenske målvakten, lämnade i princip bara sin linje en enda gång och det var vid den utrusning som misslyckades och slutade med att Johnsson försökte fånga nicken, boxade i luften även med det och bollen studsade upp i ribbans underkant.

FCK var genant dåliga på att försvara mot fasta situationer, å andra sidan är MFF pinsamt dåliga på offensivt huvudspel. Men Jens Stage lyckades inte enda gång försvara mot den spelare han skulle markera utan screenades effektivt bort – hver gang.

Johnsson kom aldrig ut på de farliga hörnorna och andra målet kom på ett inlägg där Johnsson bara stannade på mållinjen istället för att ha modet och gå ut mot det låga inlägget.

De många inläggen kom eftersom FCK har tre vänsterbackar skadade, bland annat Pierre Bengtsson, och spelade två högerbackar som ytterbackar i ett klassiskt 4-4-2. Ingen av de två kan undkomma epitetet ”rundningsmärke”.

Deras stjärna på innermittfältet Seca, som nyss förlängt kontraktet till 2023, bröt troligen handleden men spelade vidare sista minuterna.

Deras relative offensive yttermittfältare och stjärna (i lönekuvertet) Viktor Fischer ville inte passa anfallskollegan Santos. Det blev tydligast i andra halvlek då Fischer kunde ha bredsidat fram lagkamraten till ett friläge men valde istället att dribbla in i en hög med fyra motståndare och bli av med bollen. Santos tecknade för byte (”antingen han eller jag”) och Fischer lämnade planen gående en halvminut senare. Till och med tränare Ståle S kritiserade Fischer i TV efter matchen.

Så det kan verka bra för MFF inför den matchen. Men då måste troligtvis MFF vinna över Kiev och såg man MFF:s första halvlek mot Värnamo i cupen fick man ångest och tänkte på cupmatchen mot Öster i vintras.


About this entry