Uppgjorda MFF-matcher Del 1: Kronobergs län

Enligt SvFF:s utredning var 19 matcher den här säsongen ”sannolikt” eller ”mycket sannolikt” uppgjorda. Några av dem i allsvenskan. Då har de inte räknat med första halvlek av gårdagens cuptragedi i två akter mellan Värnamo och Malmö FF. Så som flera av de malmöitiska spelarna uppträdde kan den första halvleken knappast ha varit annat än ”riggad”. Den var för övrigt inte olik säsongens tidiga cuptragedi mot Öster.

Beijmo var i pausen inte uppgjord utan upprörd, i TV. Jag tror inte han är inblandad men hur ska man förklara att Bonke Innocent sparkade i luften och gav ett friläge för att sedan inte själv springa med utan enbart stå och utstråla uppgivenhet? MFF–backlinje stred som lejon – Division 1-laget hade sju farliga avslut i första halvlek. MFF hade i princip inte ett enda över huvud taget. Spelare som Erdal Rakip verkade inte så fokuserade på chansen att starta så som på någon slags protest mot tränaren, eller Gud vet vad. Sällan har jag sett en så pass bra spelare vara så dålig och ointresserad, fullkomligt likgiltig.

Tio minuter efter paus släppte Rösler in Berget och MFF vann matchen. Jag misstänker där fanns betydande insatser på kombinationen hemmaledning i paus och bortaseger.


About this entry