Avvikande spelmönster

Hur förklarar man att en 40-faldig, tunisisk landslagsman, en 26-årig mittback i Olympiakos sparkar i luften? Bollens studs är helt naturlig, han ser den utan avbrott i 20 meter och han har ingen motståndare i närheten. Fast en bakom sig, framför målet. Den oförklarliga sparken i luften blir till en perfekt indirekt framspelning och betyder reducering på tilläggstid i första – andrum för Mourinho i hemmadebuten.

I början av andra anfaller Tottenham återigen på högerkanten. I stället för att markera Harry Kean, eller följa med anfallaren som springer mot första stolpen så gör sig Yassine Meriah återigen skyldig till ett högst avvikande spelmönster – han lämnar Spursspelaren och Kean ensamma i boxen och springer ned till bortre stolpen. Där står han, bredvid målvakten när Kean helt och mycket överraskat omarkerad enkelt slår in kvitteringen.

Spurs gör 3-2 på ännu en grov markeringsmiss. Sedan får de frispark och Yassine Meriath ska markera Harry Kean. Fast han ställer sig vid sidan om och sedan när frisparken kommer och Kean rör sig mot mål står tunisiern kvar och tittar när Kean sätter till huvudet och touchar in 4-2.

Jag är helt säker på att detta var en match där det fanns ett avvikande spelmönster – även hos världen stora spelbolag.


About this entry