Mardrömmen blev till mirakel i märklig match

MFF gör mål efter en minut i första halvlek.
MFF gör mål efter två minuter i andra.

Däremellan hade Dynamo Kiev tokdominerat. Tre gigantisk chanser redan efter tio minuter. Sex grymma avslut efter 20. Hade de haft tre eller 4-1 i halvlek kunde ingen sagt det var orättvist. Johan Dahlin räddade helt enkelt MFF i första halvlek. I andra var han nästan sysslolös.

Uwe bytte ut den riktigt dålige, alltid defensivt tänkande Bonke i pausen. Egentligen borde han också bytt ut Lasse Nielsen som var helt yr och desorienterad i första fast MFF hade inga mittbacksreserver. Så istället dominerade MFF andra fram till den märkliga och felaktiga utvisningen av Kievspelaren. Då tog Kiev över. Och kvitterade. Med 10 man. Domaren lade till sex minuter vilket alla tyckte var en minut alltför mycket. Då avgör ikonen Markus Rosenberg i sin sista hemmamatch med 95:10 på klockan. Fullkomligt förryckt! Det blev ingen riktig Black Friday i Malmö.

Helt klart en av de mest märkliga matcher jag sett. Filmisk, bisarr och gul med tanke på att domaren delade ut lite väl många kort till gästerna och sedan tvingades kompensera för utvisningen genom att dela ut lite väl många till Malmö. Domaren var inte bra men fullt så dålig som Kim Källström ville göra honom var tjecken inte.

Men hur ska MFF kunna vinna på Parken utan Bachirou? Han gjorde sin bästa match för säsongen! Fler under och mirakel kan nog inte MFF förvänta sig den här säsongen.


About this entry