Pogbaeffekten

Det finns två Man United, ett med Paul Pogba och ett utan. Dessvärre finns det enbart en Ole Gunnar Solkjear.

Medan Paul Pogba satt på bänken var Man United långsamt och håglöst. Eftersom man saknar konstruktiva mittfältare har de tappat poäng mot alla bottenlag. Watford, som bara vunnit en av 17 matcher, gjorde alltså exakt samma sak som Solkjear gjort mot de bra lagen –backade hem, satsade på omställningar och ledde utan svårigheter med 2-0 tills Pogba kom in. Han ville ha boll, spelade den vidare på ett tillslag, rörde sig och såg till att Watford pressades tillbaka.

Paul Pogba kan lyfta Man United men vill han det?

Jag är övertygad om att han vill vinna titlar. Jag är också övertygad om att han vet att han aldrig kommer göra det med norrmannen som manager. Det kommer ta en ny manager, ett par svindyra nyförvärv och två säsonger för en stor titel och jag tror inte Paul ( eller Mino Riola) vill vänta på det.

Så antingen försvinner han eller norrmannen i januari eller så försvinner Paul Pogba till sommaren.

Pogba befinner sig i ett skede av karriären där han kan fortsätta harva i den troligtvis mindre konkurrenskraftiga Brexitligan eller flytta till de verkligen feta pengarnas titelvinnare. Jag kan inte se några andra klubbar där än Madrid, Barça, PSG men vilken det blir är hugget som stucket.


About this entry