Stora drömmar i alltför små skor

LeBron James var 16 år och lovande basketspelare i high school när fick han ett par basketskor av Kobe Bryant. Det var det absolut största som hänt i hans liv. LeBron hade storlek 50, Kobe 48 2/3. LeBron använde dem ändå, alltid. I natt passerade han Kobe på listan bästa poänggörare genom tiderna. Han är nu trea med 33 655 poäng och på skorna han bar i förlusten på bortaplan mot 76:ers, i rätt storlek, hade han skrivit en liten tribut till ”33 643 poäng”.

Karl Malone är cirka 3000 poäng före, Kareem Abdul–Jabbar leder på 38 000 pinnar. LeBron kommer göra knappt 1000 poäng till den här säsongen. Ifall han fortsätter två säsonger till kommer utan tvekan ta rekordet. Det tror jag han gör, det tror jag är en av de viktigaste motiven till att han fortsätter vara en av världens bästa och mest vältränade idrottsmän vid 35 års ålder.


About this entry