Kampsportsträning för fotbollsspelare

Ett spännande, och otroligt eftersatt område. Var inne och nosade på det häromdagen i texten om att Behrang Safari som vid 35 års ålder, uppenbarligen motvilligt, tvingas tränare hårdare. Sydsvenskan använde ”Måste vara lite bättre tränad” som rubrik men gav ingen som helst förklaring till citatet i texten. Nu läser jag i Fotbollskanalen om Niclas Eliasson som tvingats träna judo i Bristol City. Även den här gången är rubriken vinklad på något som sedan inte berörs i texten. Det framgår endast att han ”blivit starkare”.  Så okunnigheten och det naiva oförståndet är monumentalt. Inte enbart bland fotbollsspelarna och en del av deras tränare utan självklart även hos fotbollsjournalisterna.  Har skrivit om mina erfarenheter av den här träningen i rubriken på min blogg om kropp, kost och träning: Maxenkropp.


About this entry