Franz Brorsons succédebut

Fem av nästjumbons Esbjergs sex nyförvärv startade när de tog emot FC Köpenhamn i danska ligans omstart. Den sjätte var Franz. Den utlånade MFF-aren kom in med 10 minuter kvar och hjälpte till att försvara 1-0-ledningen. Nickade en boll, vann en närkamp, täckte ut en boll över kortlinjen. Räcker knappast till ett betyg men inte ens jag kan dissa Franz en sådan här kväll.

Esbjerg hade dessutom en nick i ribban och en straff i ribbans underkant. Plus ett friläge som Karl Bertil Johnsson räddade med en snygg fotparad.

Å andra sidan borde den svenske målvakaten tagit målet på en lam nick från 12 meter ifall han haft rätt position. Och Pierre Bengtsson var skyldig till slapp markering både vi målet och nicken i ribban. Annars var den före AIK-aren OK, liksom Sotte i FCK:s mittförsvar.

Det mest anmärkningsvärda var dock inte den överraskande FCK-förlusten utan hemmalagets sätt att tacka fansen: man satte sig ned framför klacken och konverserade. Klappade i händerna och tackade de fans som stod på sittplatsläktaren ovanför. Kanske är ”esbjergenserna” inspirerade av det svenska damlandslaget anno 1995.


About this entry