”Varför älta sån skit”

Starkt av Uwe Rösler och MFF att ta sig till matcherna mot Wolfsburg. Mindre bra förvaltade JDT och MFF säsongen 2020 den möjligheten.

I princip inte en enda målchans på 180 minuter. Fast det spelar inte så stor roll, MFF var chanslösa oavsett linjedomare och sånt. De tre stora frågorna kvarstår dock och inget i de båda mötena pekar på att JDT gör/gjorde rätt.

1. Lewicki och Safari kan inte spela ytterbackar. Vad Oscar över huvud taget gör där fattar jag inte. Likaså Antonsson som yttermittfältare – varför? Nalic – hur många rätt i den här matchen?
2. MFF ska inte spela med en fyrbackslinje. Gör man det måste man ha snabba, väldigt offensiva ytterbackar – det är inte Oscar och Safari.
3. Anel? Som jag skrev veckorna före matchen så var jag tveksam till att låta en så pass oerfaren 20-åring spela som innerback mot Wolfsburg. Och det var ett felval. Han slog bort många uppspel från en position där man absolut inte får slå bort bollar. Så gör han också vid 1-0 och blir sedan helt bortgjord när han försöker chansbryta. Likadant vid trean. Han markerar målskytten men när denne rör sig i djupled står Anel kvar och tittar. Sånt får inte en innerback i MFF göra. Anel kan säkert bli en bra mittback om ett år eller två men han är det inte idag.

En tränare som gör så många misstag och väljer så fel redan efter ett par veckor har inte mitt förtroende. Inte än i alla fall.

Ps Älskar Johan Dahlin som svarar på hur han upplevde första målet som linjedomaren vinkade på med ”varför älta sån skit?”. Precis så.


About this entry