Missköts allsvenskan.se?

Det påstås att allsvenskan i herrfotboll startar söndagen den 14 juni. Fan trott!

Klickar vi i dag (onsdagen den 3 juni kl 10:30) på det officiella spelprogrammet blir det ”AIK-Varbergs Bois FC 5 juli 00.00”. Klickar vi på ”Kommande matcher” så är det allra först ”Örebro-Djurgården 4 april 13:00”.

Vi är på den ”officiella sidan” för Allsvenskan och Superettan. Den heter ”Allsvenskan.se”. och drivs av Föreningen Svensk Elitfotboll. Nog borde de väl veta bäst?

Ett drygt dygn efter att avsparkstider för de tre första omgångarna offentliggjorts har ingen på den officiella sidan reagerat. Ännu ett par dygn efter att matcherna i de tre första omgångarna lottats verkar denna officiella site ha upptäckt det. Jag tycker det är rätt allvarligt. Framförallt är det tråkigt att SeF ger intryck av att missköta sitt uppdrag, dessutom ganska så grovt. Konsekvenserna är att vi tvingas leta efter uppgifter i andra hand, att vi som är intresserade av svensk elitfotboll väljer bort allsvenskan.se. Är det verkligen idén med sidan?

Nyheten om allsvenskan 2020 finns visserligen på hemsidan men den ligger under det som är de olika klubbarnas nyheter eller andra nyheter men varför ligger det inte där det ska vara, från minut 1?

Devisen för föreningen (och sidan) är ”Tillsammans utvecklar vi svensk elitfotboll” Jag tycker det är en jättemärklig utveckling. ”Utveckling” måste innebära mer än att teckna avtal med ett spelbolag som ger tillbaka flera 100 miljoner per år från förlorande fotbollsintresserade och spelmissbrukare. Att inte kunna leverera absoluta ”basic” fakta om sin verksamhet är beklämmande och något den andra huvudsponsorn borde fundera på. Det är logistikbolaget DHL – levererar de lika illa och långsamt? Är det därför de sponsrar ”allsvenskan .se”?

PS Nu kan man naturligtvis se det här som en engångsföreteelse, en tillfällighet av stressade anställda. Fast sent i höstas kritiserade jag samma sida för att de inte kunde redovisa publikstatistik. Varken från innevarande säsong eller den föregående. I mitten av oktober 2019 fanns varken publikstatistik för allsvenskan 2019, eller 2018, på ”allsvenskan.se”. Det verkar inte ha blivit så mycket bättre sedan dess…


About this entry