Varför får Varberg vara så vårdslösa?

Såg nykomlingen mot HIF på Olympia. 0-3 var i underkant men det berodde inte på att ”Bois” var bra utan att HIF var förfärligt dåliga. Dessutom lade Olof Mellberg alltför stort ansvar på ett gäng juniorer utan ledare på planen. Det var oförsvarlig coachning. Mellbergs insats var på ungefär samma nivå mot Kalmar medan Varberg trots ledning förlorade hemma mot ett mittbackslöst Blåvitt.

Varbergs taktik har lyckats hittills – genom att skada, skrämma och med domarnas goda minne, har man tre poäng med snudd på sex.

Varför jag är övertygad om att MFF vinner enkelt idag är att Varberg kommer parkera bussen i egen box men möter överlägsna huvudspelare i form av Kiese Thelin och kanske Ola Toivonen. De måste börja få effektiv speltid för att kunna prestera i de viktiga matcherna mot bland annat AIK. Det vore fel att gå runt på Tim Prica, Knudsen, Bonke, Gische och Rakip och de andra ”also run” i truppen när MFF behöver börja lufta startspelarna.

Skulle Varberg liksom mot HIF stå högt med backlinjen borde de bli rejält straffade med en gång. Tror Jocke Persson är sugen på att chocka MFF med en sådan taktik – vore underbart ur himmelsblått perspektiv. Varbergs mest framträdande sida hittills har dock varit det vårdslösa spelet och de många spelförstörande insatserna som i princip aldrig lett till kort. Gud vet varför. Det enda sättet Varberg kan vinna i Malmö är genom att fortsätta såga, skava och skada medan domarna ännu en match väljer att vända andra kinden till och visa tålamod och vara förlåtande.

Tror på 3-0 i halvtid som även blir slutresultatet.


About this entry