Tre självmål, sex straffar och massor av missar och makalösa målvaktsräddningar

Hur ofta gör samme spelare både omgångens räddning och omgångens mål? Anders Lindegaards räddning på det låga kanonskottet från 15-16 meter i matchminuter 44.e var helt makalös. Det var sådana räddningar som gjorde att han köptes av Man United. Inte för att han är kung i luften – men det är han, i motståndarnas straffområde.

Hans nickskarv i 90:e minuten var perfekt. Med tanke på att HIF:s båda stora centrar, Mbo och Gero, faktiskt saknar basal nickteknik borde HIF kanske satsa på Lindegaard som nicktränare. Sedan borde faktiskt HIF gjort både 3-2 och 4-2 på tilläggstid mot Falkenberg.

Apropå dåliga nickar: Sonko Sundberg har öppet mål men lycka sätta bollen i ribba och så bortre stolpe och i mål. Nära att bli ett av de allra sämsta avsluten i allsvenskans historia. Föregicks av naivt och junioraktigt Häckenförsvar. Överhuvudtaget såg det tippade topplaget väldigt impotent ut. Tre anfallare varav ingen imponerade. Det gjorde inte heller Aly Keita: båda målen borde han nog ha räddat. På första står han fel, på andra orkar hans handled inte blockera skottet.

Värsta missen stod istället förre helsingborgaren Imad Khalili för – fläkte sig fram och styrde från cirka 40-50 centimeter bollen från gräset på Tele 2 upp i ribban och ut.

Anestis gjorde en alldeles utmärkt fotparad och Davor Bla^zevi´c räddade två givna mål för att se läsa den dåliga kvitteringsstraffen på tilläggstid men styra den hårda bollen upp i nättaktet. Både han och Imad borde blivit matchhjältar… … lagkaptenen Jeppe Andersen tog en helt onödig frustrationsvarning på mittplan i 55:e minuten och är avstängd mot MFF. Tankovic och Fällman bråkade i omklädningsrummet i paus. Tack vare dplays statistik fick jag bekräftat det jag länge misstänkt här – dansken har dragit på sig flesta frispakar i serien: varningen för sen tackling som kunde blivit rött direkt var den 29:e. Varningen den fjärde.

Helsingborgs Tsouko gjorde helt oattackerad självmål, i förra matchen misslyckades han nicka undan en ganska enkel boll på mållinjen. Hur många insläppte mål har han varit upphov till? Nu var det här extra tydligt men startar man men Tsouko, Mbo och Adam Eriksson känns en pinne i Falkenberg helt mirakulös.

Svårt att lasta Lindegaard för Toukas självmål men Alexander Axén och Tommy Åström tyckte att Une Larssons självmål var norske målvakten Bråtveits fel. Trots att han skriker. Visst, lite sent men berättigad fråga till ”experterna” på dplay som dissar målvakter – hur ofta är det ok med bakåtpassningar mot målet, ”slagna” i blindo Alexander Axén?

Tredje självmålet måste vara Stojan Lukics – det var två väldigt, väldigt dåliga aktioner. Goitom hade aldrig gjort mål ifall inte den förre helsingborgaren hjälp till. Men Stojan är ändå en hjälte. Salmanis straff var bra, inte bäst men fullt acceptabel.

Skrev för en dryg vecka sedan att MFF omedelbart borde entlediga Isak Kiese Thelin om straffläggare eftersom han slår så usla straffar. JDT tyckte inte det och gav IKT chansen på nytt – sämre straff än den han slog mot Kalmar på tilläggstid kan jag nog inte tänka mig. Hur kan lait med de individuellt bäst skolade spelarna, och högst avlönade, ha sämsta straffskyttarna för andra säsongen i rad?

Då var Hosam Aieshs bättre – den gick dessutom in. Inte bra men hårdare. Omgångens tredje bästa straff: Daniel Löfquists mot Örebro: hård, i ett hörn och väl dold. För övrigt väldigt hårt dömd straff av Bojan Pandciz.

Vönsterfotade Saeid slog Sirius första straff stenhårt i höger hörn. Rydström bytte sedan till Vecchia för den andra straffen som med högern slog den lika hårt nere i vänster hörn.

Viktor Noring hade ingen chans på HIF:s mål. Marco Johansson gjorde flera utmärkta parader mot Örebro men förstår inte varför Mjällbymålvakten inte slängde sig på returen som blev 3-1. Hans agerande just där kändes, uppgivet, lakoniskt.

Jo, så gjorde det även 28 mål – det var en häftig omgång!


About this entry