Fotbollsjournalistik eller inte?

När fotbollskanalen är bra är den mycket bra. Lundhs krönikor, grävandet, en del intervjuer och analyser. Fast ingen journalistik produkt är bättre än sin lägstanivå. Innefattar den delar som inte är journalistik utan marknadsföring och reklam på redaktionell plats är t ex Fotbollskanalen helt enkelt inte journalistik. Det är marknadsföring och det är helt oförenligt med seriös journalistik. Fotbollskanalen är inte ensamma här i gråzonen men det är den enda svenska fotbollssajt jag regelbundet kollar.

Som den här sammanställningen över ”matcher”. Ifall läsaren var viktigast borde man satt ut vilken kanal även de övriga sänds i. Nu är det reklam, på koncernsponsors villkor. Man lurar läsaren eller tycker åtminstone att reklam är viktigare än läsarens kunskap. När man inte längre kan vara säker på vad som är marknadsföring och vad som är journalistik ska man vara väldigt misstänksam mot allt innehåll.


About this entry