MFF – mer än hundraprocentiga…

Sällan som Malmö FF kvitterar till 2-2 på första avslutet på mål, efter två tredjedelar av matchen. Eller att man vinner 5-2 på bortaplan efter sammanlagt fyra avslut på mål. Det är 100 %, plus 20…

Ett gnistrande men stjärnlöst Sirius var annars en svår nöt. Medan de orkade sprang de mycket utan boll. Vann många närkamper, (har seriens störste crybabyback). Dock utan att skapa en enda chans. Ett wobblande långskott och en markeringsmiss av den för dagen trötte AC som ledde till att Dahlin tvingades lägga sig ned. Det var enda avsluten på mål. Men trots de få avsluten blev det sju mål.

Främst tack vare Ola Toivonen, Berget och Jon Dahl Tomasson. Den senares tremannabyte förändrade helt matchbilden. Fem möjliga byten ger fantastiska möjligheter att påverka matchens karaktär. Det man aldrig skulle våga med max tre byten – fem borde permanentas, postpandemiskt. Coronafotbollens största plus är detta, jämsides med att protesterna mot felaktiga domslut blivit mindre och måttfullare utan publik.

Orsaken till bytet var att JDT återigen tagit ut fel startelva. Safari och Antonsson var riktigt dåliga. Antonssons enda bidrag var som vanligt en massa löpningar utan boll. Inget mer än att missa, missa passningar, missa avslut, missa offsidelinjer, missa press och missa närkamper e t c. Förlorade två löpdueller mot Sirius mittback. Safari slog bort enkla bollar och tog inte jobbet vid 2-1 utan slutade springa istället för att täcka yta och avslut.

Erik Larsson alldeles för många fel. Galet många. Igen. Hela matchen. Han skjuter vingt, slår dåliga inlägg och är alltför enbent. Nu vill jag förstås att MFF spelar utan ytterbackar och med Berget som wingback till höger. Så jag är jävlig.

Knudsen borde nu vara etta på sin position. Han ser framåt, spelar snabbt upp bollen på ett eller två tillslag. Oscar Lewicki var ännu en gång helt felfri. Dahlin gjorde vad som krävdes, plus en tredjeassist.

Ola Toivonen är fortfarande oerhört bra. När han droppade ned och Knudsen slog den tidiga passningen genom Sirius press. När Bonke bytts ut och tempot i passningar höjts då fanns det plötsligt jättestora ytor. Rieks skapade mer och fler farligheter på 25 minuter än vad Antonsson gjort på hela säsongen. Inklusive träningar.

Man kan hylla JDT för bytena likväl som man kan kritisera honom för att ännu en gång tagit ut fel startelva och envisas med Antonsson.

Ps
”Tycker egentligen inte det är något fel på Elisas Anderssons passning” – Irma Helin, dplay

Det något man lär sig i knatteåldern – slå aldrig, aldrig en bakåtpassning mot mål. Den ska a l l t i d vara vid sidan om målet. Men ingen korrigerade Irma så hon tog frivilligt på sig dumstruten en gång till och repriserade sin kommentar efter matchen. Ordagrant. Så helt fel hade väl inte Croneman ändå…


About this entry