Huvudlösa utrusningar

Faith Ikidi har varit mittback i Piteå i 10 år. Anses vara en av seriens absolut bästa spelare. Hon är först på bollen när Eskilstuna ställer om. Hon räknar inte med att hon har en gravt överarbetande målvakt framför sig. Hon tänker passa hem.

Istället för att stanna i målet och få en bakåtpassning väljer nya, men rutinerade norska målvakten Guro Pettersen att springa ut, rakt mot sin mittback. Ungefär tio meter från straffområdeslinjen kolliderar de. Filip Rogics syrra Felicia blir häpen men rullar sedan in bollen i tomt mål.

Varför Guro, 28 år, och före detta landslagsmålvakt, springer rakt på sin bollförande mittback kan jag inte begripa. Hon har ju inte där att göra. Det blir inte klarare av att jag läser att Guro spelar med huvudskydd efter 12 (tolv) hjärnskakningar. Men en obehaglig tanke smyger sig på – finns det ett samband med Guros vettlösa utrusning och dussinet av hjärnskakningar?


About this entry