Halvsvenskan: diagnos och prognos med 14 ronder kvar

1.
MFF – bredd trupp, leder trots att de två startande mittbackarna varit borta hela säsongen. Toivonen är seriens bästa nyförvärv och Dahlin seriens bästa målvakt. Lewicki bara måste komma med i landslaget som mittback. Amin Sarr ger löfte om allt vi trodde Antonsson skulle vara. Mest betydelsefullt har varit tränarens ödmjuka korrigering av det rigida spelsystemet men det går att skruva ytterligare – när mittbackarna är tillbaka. Tror guldet är ”himma” med fyra omg kvar.
Tippade: 1 Slutplaceringen: 1

2.
Elfsborg – lovande målvakt, starka på alla sorts konstgräs. Väldigt mycket stolpe in har skapat seriens största sensation. Haussade Simon Olsson redan förra säsongen. Blir en lång mörk höst med slitna spelare och osåld Jesper Karlsson.
Tippade: 7 Slutplaceringen: 6

3.
Djurgården–fattade äntligen att Bråtveit var bäst! Har problem när Berg inte är i form och Une Larsson förvirrad. Älskar att Nyholm gjort comeback. Många hårt jobbande mittfältare. Tror DIF gör fler mål med Banda och Chilufi. Blir höstens lag.
Tippade: 2 Slutplacering: 2

4.
IFK Norrköping – spelade högt och förlorade. Lågt försvar får dem tillbaka i vinnarspåret. Köpte sig tid åt en tunn trupp. Men senaste två ger hopp om både snabbare omställningar och stabilare försvar. Hösten i Peking blir pragmatisk, många uddamålssegrar. Snoka blir poängsnikna.
Tippade: 5 Slutplacering: 3

5.
Häcken-trodde de skulle kunna utmana nu när alla tvingas spela inför ”Bravidaläktare”. Pontus Dahlberg avgör ensam om det blir stort silver eller brons.
Tippade: 4 Slutplacering: 4

6.
Sirius-djupt imponerad av Rydströms förmåga att utveckla dolda talanger. Både i detalj och kollektivt. Enda problemet är Lukas Jonssons avgrundsdjupa dippar och Vecchias eventuella hybrisökning. Många vackra vänsterfötter. Borde t o m haft fler poäng.
Tippade: 13 Slutplacering: 7

7.
Hammarby–problemen är defensiva. Nervösa målvakter skapar osäkerhet i en redan labil backlinje. Som inte gör målvakterna direkt tryggare. Bästa defensiva reserven spelar för Sirius. Mittfältet alltför långsamt. Det är Djorkovic som saknas, inte Tankovic.
Tippade: 3 Slutplacering: 5

8.
Mjällby–lever på Lantz överraskande kloka ledarskap. Flortunntrupp. Flera lite tursamma treor. Ogbu kan ta dem ännu högre.
Tippade: 10 Slutplacering: 11

9.
Östersund-tränarbytet räddar ÖSK. Perry inte likna dominerande som jag hoppats. Utan trivselkilona är Isak SS den nye Wernblom.
Tippade: 9 Slutplacering: 12

10.
Varberg-en månad utan treor. Lukic räddar dem ofta från kross. Mycket hänger på Alexander Johansson, inte den överskattade Seljmani.
Tippade: 13 Slutplacering: 13

11.
Örebro–talanglös trupp som lever på Oscar Jansson. Alltid höstlag som slutar 11:a. Får det jobbigare nu.
Tippade: 11 Slutplacering: 14

12.
IFK Göteborg-ofattbart att de missar så många hundraprocentiga chanser. Lever farligt ifall de sparkar Poya och med en så märklig sportchef är allt möjligt, och alltför mycket omöjligt. Med hel Bjärsmyr och JJ på mittfältet kommer segrarna.
Tippade: 8 Slutplacering: 8

13.
AIK-i fall Norling fått tid och resurser hade de varit topp 4. Nu kan allting hända men Sotte tätar åtminstone försvaret.
Tippade: 4 Slutplacering: 9

14.
Falkenberg-överraskat positivt. 10 % talang och 90 % vunna andrabollar kan man dock inte leva av en hel serie.
Tippade: 16 Slutplacering: 16

15.
Kalmar-ser inte potentialen. Fattig klubb som fattar fel beslut. Nannes ledarskap verkar ha passerat bäst-före-säsong.
Tippade: 14 Slutplacering: 15

16.
Helsingborg–tunn trupp, rekordmånga skador, borderlineledare på bänken. HIF:s framtid hänger på/i Granen!
Tippade: 9 Slutplacering: 10


About this entry