Mardrömmen om Europa

Det mest uppseendeväckande med de där fotbollsresorna med höstsmak som en gång var vardag men nu är något närmast verklighetsfrämmande. Det enda vanliga är att de fortfarande är mitt i veckan.

1.IFK Göteborg inte kan spela oavgjort. Och då har de ett väldigt bra facit – även om cupguldet var på övertid. Blir tufft mot ett officiellt deklarerat revanschhungrig FCK. Men de lär slippa Rasmus Falk –Nordens bäste fotbollsspelare just nu!

2. Ungerska lag och svenska möttes sällan. Plötsligt möts de nästan alltid. Läs gärna Erik Nivas långa text om det närmast fascistiska miljardprojekt som ungersk fotboll under Orban styre utgör.

3.De två nordiska lagen i EL-kvalet fick ganska svåra motståndare. FC Midtjylland hemma mot Young Boys och Molde borta i Azerbadjan mot Qarabag. Danmark är 13:e land i Europa men hamnar 2021 på 15:e – om inget sensationellt händer. Det är sista landet med 5 och inte 4 lag. Sverige är 21:a.

4. Djurgården har chans att gå vidare, det gibraltesiska laget är väl ett av de få som inte kan rubriceras ”skräckmotståndare”. För övrigt märkligt att Djurgården gör årets sämsta matcher just i CL och mot Helsingborg. Totalt utspelade i båda – hur lyckas man formdippa just nu, i mitten av säsongen och i CL-kvalet?

5. Honved är en klubb MFF ska besegra. Ifall nyckelspelarna är tillbaka då. Toivonen, Dahlin och Rasmus Bengtsson behövs i Europa. Tycker också Lasse Nielsen går före i den här typen av matcher. En annan spelare som jag tror kan vara viktig är Bonke Innocent. Trodde aldrig jag skulle skriva det men hans kompromisslösa spela utan boll är en viktig del av MFF på bortaplan i Europa. Speciellt nu utan Bachirou.

6. Hammarby? Fotbollskanalens rubrik är ett citat från ”lagkaptenen” som kommer med det sensationella påståendet att ”målet fortsatt gruppspel”. Man häpnar! Poznan är en klass bättre än Cracovia och en månad längre in i säsongen.

Drömmen om Europa lever på lånad tid.


About this entry