Gamla änglar lyfter aldrig 2.0

Sponsorväldet. Läser om det på Fotbollskanalen. Att det är styrelsen och deras sponsor, och externe spelarinvesterare Serneke, som sparkat tränaren Poya Asbaghi.

Enligt samma källa har även sponsorn bestämt vilka spelare som ska värvas. En fullkomligt unik absurditet. En fotbollsokunnig supportermånglare med plastgräshjärta i blåvitt bestämmer över klubben medan styrelsen står och bockar och tackar. Inte konstigt att det går åt helvete.

IFK Göteborg var en gång beundrade i hela Europa. Idag är de ett skämt, hela Fotbollseuropa skrattar åt tragedin.

En ödmjuk fråga till styrelsen – vilken självständig och yrkesstolt tränare tror ni skulle vilja bli anställd av er klubb när sponsorn bestämmer över allt, inklusive värvningar?

Glenn Hysén borde få ett korttidskontrakt som ”Den goa, glade torpeden” så styrelsen omedelbart avgår och Poya återanställas. Annars tycker jag de riktiga supportrarna ska ta gatan till hjälp. En rättfärdig liten kravall och lite hyss skadar aldrig.


About this entry