Tony Ernst bakom MFF:s triumfer

”IFK Klagshamn stod ju upp bra länge”, menar reportern på ironifria MFF Play om den parodi som slutade 18-0. Med länge menas de 12 minuter det tog innan MFF ledde 3-0 (och redan missat ett par frilägen). För oss som väntat 12 långa säsonger på att MFF åter skulle bli mer än en mossig herrklubb kändes det ändå som ett antiklimax. Ännu ett. Premiären två dagar tidigare mot Malmö City FC slutade också 18-0. I ungdomsfotboll försöker man till varje pris undvika det MFF Supports damsatsning orsakar i division 4. Jag förmodar att Tony Ernst njuter av kamperna och jublar lika mycket efter varje MFF-mål.

Tremålsskytten Anna Hellsten var dock inte nöjd med inledningen fast tyckte ”det lossna lite sen”.

Fotbollsförnedringen kan dock fått historikerna att gnugga händerna – de största himmelsblå segrarna någonsin i A-lagsserier?

Min egen högst personliga uppfattning är att det här inte är värdigt en klubb som MFF men nu har ju Tony och ”sköldslickarna” i Support en gång för alla bestämt det. För mig påminner det mest om en satiriskt bok om ungdomsfotboll ”Toppa för att krossa” (Kalla kulor förlag).

Ps Tonys tankar som avgjorde frågan på årsmötet utgick ifrån att som Eric Persson inkludera och exkludera hela sektioner, för de unga malmöidrottarnas bästa, skulle ”fläcka skölden”.

Pss Varför inte plocka bort det där ”dam”, alternativt lägga till herr på det andra A-laget? 99 av 100 gånger förstår vi omedelbart vilka som åsyftas. Att poängtera skillnaderna istället för att betona likheterna är ganska exkluderande, tycker jag.


About this entry